Scouting Bleiswijk puzzeltochten

Vind jij het leuk om lekker te wandelen in het natuurgebied de Rottemeren? En wil jij tijdens het wandelen interactief bezig zijn met het hele gezin? Dat kan! Vanaf 30 januari t/m 7 februari heeft Scouting Bleiswijk twee puzzeltochten in de thema’s Jungle (4 tot 12 jaar) en Cluedo (12+ jaar) uitgezet. Heb je de puzzel opgelost, stuur dan je antwoord naar onderstaand mailadres of zet het in een rectie van dit facebookbericht en maak kans op een leuke prijs!
Wil jij graag deelnemen aan de puzzeltocht in je eentje of gezellig samen met het gezin? De benodigde formulieren zijn vanaf vrijdagavond te downloaden via onze website www.scoutingbleiswijk.nl onder Nieuws -/ Brieven -/ Algemeen. Bij vragen of meer informatie kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hotsjietonia in Lockdown

Iedere week gaan de bevers op bezoek bij de bewoners van Hotsjietonia maar door de lockdown kunnen de bevers een tijdje niet naar scouting komen. De leiding wil natuurlijk niet dat de bevers zich gaan vervelen en daar hebben ze wat op bedacht!

De bevers gaan de bewoners van Hotsjietonia helpen vanaf een afstand. De bevers kunnen zelf de proefjes van Professor Plof uitproberen, puzzels maken van Keet Kleur, leren knopen met Stanley Stekker en nog veel meer. Zodra we weer op bezoek kunnen bij de bewoners van Hotsjietonia kunnen de bevers laten zien wat ze hebben gedaan.

Ben je nou ook benieuwd wat de bevers allemaal doen in het dorp Hotsjietonia samen met de bewoners? Neem dan snel een kijkje in de boekjes, onder Nieuws -/ Brieven -/ Bevers en oefen mee! Misschien zien we jou dan na de lockdown ook een keer op zaterdag tussen 09:30 tot 11:30. Stuur wel even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zeeverkenners naar Reeuwijk

De zeeverkenners van Scouting Bleiswijk zijn dit jaar naar de Reeuwijkse plassen vertrokken voor hun jaarlijkse kamp. Ondanks dat de nattigheid die  week hebben zij zich goed weten te vermaken.

Zeeverkenners in Reeuwijk 2017

Beverleiding gezocht!

Scouting Nederland is de grootse jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Wij, Scouting Bleiswijk, zijn op zoek naar leid(st)ers voor onze bevers, een groep kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar. Samen met je teamleden organiseer je wekelijkse, iedere zaterdagochtend van 09:30 tot 11:30 uur, activiteiten die zich kenmerken door samenspel en uitdaging met in het bijzonder een plek voor het buitenleven.

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger van 18 jaar of ouder, op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vind je het leuk om, samen met andere vrijwilligers, iets op te bouwen in je eigen buurt? Ben je bovendien een paar uur in de week hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Maar ook als je wel wilt helpen, ben je natuurlijk ook van harte welkom met en zonder scoutingervaring.

Bevers

Bevers hebben primeur!

In het weekend van 30 juni-2juli zijn de bevers voor het eerst in de historie van Scouting Bleiswijk op kamp geweest met het thema Aladin. De bevers zijn gestart met een nachtje kamperen aan de Rotte, met z’n allen in een grote tent, heel gezellig.

En ze hadden er zin in... want de eerste meldde zich ’s ochtends al om 6.00 uur!

Na het ontbijt maakte de groep zich op om naar het eigen clubhuis te gaan om daar het programma voort te zetten om spelletjes te doen, te knutselen, eten, het raadsel oplossen voor Aladin en kampvuur te maken.  Daarna gingen ze moe en voldaan de slaapzak in.  Op zondag werd het kamp afgesloten met het vinden van de lamp zodat Aladin en Jasmine konden trouwen.

Ondanks de regen was dit eerste Beverkamp een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar!

Lijkt dit je ook gaaf en wil je iedere week iets leuks doen, lekker buiten spelen en allemaal dingen leren? Kom dan bij de bevers en meldt je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Subcategorieën