De Zeeverkenners zijn onze leden die de leeftijd hebben tussen de 11 en 15 jaar. Dit is de eerste speltak waarbij de leden als reguliere opkomsten voornamelijk bezig zijn met zeilen en alles daaromheen. In de zomer liggen onze boten in de Rotte aan onze eigen steiger. Vanuit hier gaan de leden het water op om hun vaardigheden in het zeilen te bevorderen. Voorbeelden van activiteiten die zij ondernemen zijn: zeilles, zeilwedstrijden, roei-speurtochten en bij hogere temperaturen natuurlijk ook lekker zwemmen. We zijn regelmatig bezig met het oefenen van zowel de theorie als de praktijk volgens de CWO Kielboot richtlijnen, een heel mooi niveau dus! 

 

In de winter liggen de boten op de kant bij ons clubhuis en zullen de leden ervaring opdoen in het onderhouden van de boten. Zo zullen zij bijvoorbeeld de boten schuren en verven, maar ook het lakken van het houtwerk en aanslaan van de zeilen hoort hierbij. Naast deze taken voor het onderhoud is er ook nog genoeg tijd over voor een spel of andere leuke groepsactiviteiten.

Contactgegevens Zeeverkenners

Heeft u interesse, vragen na het lezen van het bovenstaande en/of lijkt het u of uw kind leuk om een keer met een opkomst mee te kijken? Vul dan snel onderstaand formulier in!